Home   |   Contact   |   Log in
Toko bv - Toetsing Kwaliteit Onderwijs

U bent hier: Home > Oplossingen > Smartcard-technologie

Ga direct naar Egel

Bent u Egel-gebruiker?

Ga naar de » inlogpagina voor meer opties.

KANDIDAATGEGEVENS OP CHIPKAART

Sinds kort wordt geëxperimenteerd met het gebruik van smartcard-technologie in combinatie met Egel Student. Smartcards of chipkaarten worden al veelvuldig ingezet als betaalmiddel, lenerspas of toegangspas. Op de chipkaart kan veel persoonsgebonden informatie worden opgeslagen, die vervolgens door een zogenaamde thin client kan worden afgelezen. Zo wordt het mogelijk om niet alleen de naam en het kandidaatnummer van de kandidaat op te slaan, maar ook alle instellingen voor het af te nemen tentamen. Deze hoeven niet meer via opstartparameters te worden ingesteld in Egel Student. De thin client leest de smartcard en laadt onmiddellijk het juiste tentamen.

Egel ondersteunde al veel langer het gebruik van Roosters om tentamens klaar te zetten voor kandidaten, maar met de chipkaart is deze procedure nog eenvoudiger geworden. Bovendien maakt het gebruik van thin clients de aanwezigheid van pc's in de tentamenzalen overbodig. Dit is kostenbesparend, energiebesparend en komt de performance ten goede.

Speciaal voor Innovam is een systeem ontwikkeld, waarbij een beperkt aantal chipkaarten voor elk tentamen wordt geladen voor een specifieke groep kandidaten. De kandidaat hoeft alleen zijn chipkaart in de thin client te steken en Egel Student start automatisch op met het juiste tentamen en de juiste instellingen. Na afloop van het tentamen (of de reeks tentamens) levert de kandidaat de chipkaart weer in, zodat deze opnieuw geladen kan worden voor een volgende kandidaat en/of een volgend tentamen. Uiteraard zijn er ook procedures denkbaar waarbij studenten een persoonlijke chipkaart hebben.

Informeer bij Toko bv naar de mogelijkheden.

Copyright © Toko bv 1999-2016. Huis te Landelaan 294, 2283SP Rijswijk.
Home   |   Sitemap