Home   |   Contact   |   Log in
Toko bv - Toetsing Kwaliteit Onderwijs

U bent hier: Home > Oplossingen > Toetscentrum

Ga direct naar Egel

Bent u Egel-gebruiker?

Ga naar de » inlogpagina voor meer opties.

TOETSCENTRUM

Toko bv biedt een aantal verschillende mogelijkheden waarop uw organisatie gebruik kan maken van het pakket Egel.

» Allereerst is het mogelijk om alle software ‘in huis’ te installeren. De Vragenbank wordt geplaatst op een server van uw organisatie. Via een lokaal netwerk is deze verbonden met de diverse werkplekken en tentamencomputers. Op deze computers wordt alle benodigde software geïnstalleerd: Egel Student (op de tentamencomputers), Egel Docent, Egel Beheer en Microsoft Office. Bij deze oplossing houdt uw organisatie het gehele toetsproces in eigen beheer. Deze constructie is onhaalbaar zonder de permanente aanwezigheid en beschikbaarheid van een interne systeembeheerder/Vragenbankbeheerder, die zorg draagt voor het technische onderhoud en de logistieke bewaking van de Vragenbank.

» Voor organisaties die de benodigde mankracht, deskundigheid en/of technische vereisten niet kunnen of willen inzetten, heeft Toko een constructie ontwikkeld, waarbij alle benodigde applicaties (inclusief de Vragenbank) op een zogenaamde Terminal Server draaien. De gebruiker hoeft alleen een plug-in op zijn computer te installeren om verbinding te maken met de Terminal Server. Omdat alleen muisklikken, toetsaanslagen en schermuitvoer worden uitgewisseld, is een snelle verbinding niet noodzakelijk. Het technische beheer – en indien gewenst ook het contentbeheer – van de Vragenbank wordt door Toko bv uitgevoerd. De gegevensuitwisseling vindt plaats via RDP (Remote Desktop Protocol).

» Met behulp van de speciaal door Toko bv ontwikkelde safe web browser is het ook mogelijk om toetsen af te nemen via internet. Voordeel is dat kandidaten in het geheel niets hoeven te installeren op hun computers. Een aantal functionaliteiten van Egel Student wordt echter (nog) niet ondersteund in de html-versie.

Copyright © Toko bv 1999-2016. Huis te Landelaan 294, 2283SP Rijswijk.
Home   |   Sitemap