Home   |   Contact   |   Log in
Toko bv - Toetsing Kwaliteit Onderwijs

U bent hier: Home > Oplossingen > Hoe selecteer ik een digitaal toetssysteem?

Ga direct naar Egel

Bent u Egel-gebruiker?

Ga naar de » inlogpagina voor meer opties.

Hoe selecteer ik een digitaal toetssysteem?

Op dinsdag 13 september vond in het Centraal Museum Utrecht het seminar "Hoe selecteer ik een digitaal toetssysteem?" plaats, georganiseerd door Surf Academy. Toko bv was een van de 11 leveranciers die deelnamen aan dit evenement. Doel van het seminar was een dialoog tussen leveranciers en afnemers op gang te brengen in het kader van de specifieke problematiek bij het selecteren van toetssystemen.

SURF had vier modelvragen opgesteld, met het verzoek aan de leveranciers deze in hun eigen software te presenteren. Bovendien waren van alle softwarepakketten beschrijvingen volgens een uniform stramien opgenomen in het programmaboek.

Drie presentaties door sprekers van de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Amsterdam en Saxion Hogescholen brachten nieuwe inzichten naar voren met betrekking tot de overwegingen die een rol spelen bij de keuze voor een digitaal toetssysteem.

Tijdens de pauzes konden (potentiële) gebruikers een indruk krijgen van de verschillende systemen in actie op de begane grond van het museum, waar de leveranciers hun stands hadden opgesteld. Hier waren onder andere de presentaties van de modelvragen te bekijken.

De demonstratie van Toko bv werd door de bezoekers enthousiast ontvangen; in het bijzonder vanwege de indrukwekkende performance. Een examen van 200 vragen was binnen 1 seconde via het aanwezige WiFi-netwerk vanaf de tentamenserver in Leiden geladen op een iPad. Het laden van een database van 26.000 (!) vragen duurde exact 12 seconden, waarna alle vragen direct zonder vertraging op te roepen waren. Complimenten waren er ook voor de thinclientopstelling (via VPN-verbinding met database in Nieuwegein), waarmee een kandidaat door slechts het insteken van een smartcard in een (willekeurige) thin client meteen aan het juiste examen kan beginnen.

Alle leveranciers kregen gedurende de dag de gelegenheid een korte pitch van hun product te presenteren bij monde van één van hun klanten (althans, zo was de bedoeling). Toko had Ed van Zelst (IBKI) bereid gevonden om zijn ervaringen met Egel te delen met de zaal. In een helder en overzichtelijk verhaal schetste hij de bijzondere, specifieke wensen van IBKI en de oplossingen die Toko daarvoor met succes heeft ontwikkeld, zoals het inzetten van thin clients voor praktijktoetsen en het via handschriftherkenning achteraf identificeren van “onbekende�? kandidaten.

De dag werd besloten met een plenaire vragensessie, die overigens nauwelijks werd benut. Na afloop van de dag zijn wij nog weer iets beter op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van het digitale toetsen, waarin Toko bv gelukkig nog steeds uw betrouwbare partner blijft voor toetsoplossingen op maat.

Copyright © Toko bv 1999-2016. Huis te Landelaan 294, 2283SP Rijswijk.
Home   |   Sitemap