Home   |   Contact   |   Log in
Toko bv - Toetsing Kwaliteit Onderwijs

U bent hier: Home > Oplossingen > PDA-toepassingen

Ga direct naar Egel

Bent u Egel-gebruiker?

Ga naar de » inlogpagina voor meer opties.

EGEL STUDENT OP PDA

Al sinds de opkomst van de Personal Digital Assistant (PDA) houdt Toko bv zich bezig met het onderzoeken van mogelijke toepassingen van de PDA in het onderwijs. Voor het afnemen van examens lijkt het gebruik de PDA minder voor de hand te liggen, omdat dit veelal in een speciaal ingerichte, beveiligde ruimte zal plaatsvinden. Niettemin zijn inmiddels met succes tests uitgevoerd, waarbij tentamens in Egel Student met behulp van een PDA zijn afgenomen. Alle Egel-applicaties zijn daarbij geïnstalleerd op een server, waarmee de PDA via wifi communiceert. Ook via de PDA functioneert Egel Student volledig zoals u dat mag verwachten.

SPRAAKHERKENNING VIA PDA

Daarnaast heeft Toko zich gestort op de ontwikkeling van een toepassing waarbij de PDA door middel van spraakherkenning als invoermedium wordt gebruikt om op afstand tekst in te voeren in een willekeurige Windows-applicatie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het uitstekende spraakherkenningspakket Dragon Naturally Speaking.

Het resultaat is een systeem, waarbij een gebruiker op locatie tekst in zijn PDA kan inspreken, die vervolgens door de server wordt omgezet in geschreven tekst en weer terug wordt gezonden naar de PDA. Op dezelfde manier kan de tekst op locatie worden ingevoerd in een database-systeem.

De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Te denken valt aan het op locatie samenstellen van taxatierapporten door makelaars, het inventariseren van voorradden in een magazijn, het stellen van een diagnose door een huisarts, enzovoorts. In al deze gevallen wordt de invoer onmiddellijk verwerkt in de betreffende database. Dit spaart tijd en moeite.

Op dit moment verkeert het project nog in de testfase. Informeer bij Toko bv naar de mogelijkheden.

Copyright © Toko bv 1999-2016. Huis te Landelaan 294, 2283SP Rijswijk.
Home   |   Sitemap