Home   |   Contact   |   Log in
Toko bv - Toetsing Kwaliteit Onderwijs

U bent hier: Home > Producten > Egel 5.0 > Egel Vraagtypen > Long-Menuvraag

EGEL VRAAGTYPEN

LONG-MENUVRAAG

Om een oplossing te bieden voor de tekortkomingen van open vragen in computertentamens hebben wij een nieuw vraagtype geconstrueerd: de Long-Menuvraag. Dit type biedt de voordelen van zowel de open vraag als de meerkeuzevraag. Een geschikte Long-Menuvraag is bijvoorbeeld “Noem een gemeente die aan Amsterdam grenst.�?

Voor het aanmaken van deze vraag creëert u in het Onderhoudscherm eerst een Woordenlijst met daarin alle gemeentenamen van Nederland (de woorden kunt u eenvoudig importeren uit een tekstbestand). Vervolgens maakt u in het Vragenscherm een nieuwe Long-Menuvraag aan, typt u de vraagstam in en selecteert u deze Woordenlijst. Alle Woorden uit de lijst verschijnen nu in een listbox onder de vraagstam. U selecteert simpelweg alle antwoorden die goed gerekend mogen worden en slaat de vraag op.

Als de Long-Menuvraag op het tentamen verschijnt, krijgt de kandidaat onder de vraagstam alleen een leeg invoerveld te zien. Als hij daar een antwoord intypt, verschijnen in de listbox alle woorden uit de Woordenlijst die qua klank en woordbeeld overeenkomen met de invoer van de kandidaat. Vervolgens kiest de kandidaat daaruit het definitieve antwoord. Omdat zijn eindantwoord altijd een woord uit de lijst is, kan Egel zonder problemen vaststellen of het antwoord goed of fout moet worden gerekend. De kandidaat wordt – bij een woordenlijst van redelijke omvang – echter niet geholpen door de antwoordmogelijkheden; hij moet zelf het antwoord bedenken voordat het verschijnt.

Copyright © Toko bv 1999-2016. Huis te Landelaan 294, 2283SP Rijswijk.
Home   |   Sitemap