Home   |   Contact   |   Log in
Toko bv - Toetsing Kwaliteit Onderwijs

U bent hier: Home > Organisatie > Geschiedenis

Ga direct naar Egel

Bent u Egel-gebruiker?

Ga naar de » inlogpagina voor meer opties.

VOORGESCHIEDENIS

De grondleggers van Toko bv stonden aan de wieg van de geboorte van de eerste Nederlandse elektronische itembank. Tom van Leeuwen was sinds 1986 als coördinator Computer Ondersteund Onderwijs van de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Leiden betrokken bij het opzetten van een Itembank.
Onder zijn supervisie werd Egel (Examen Generator Leiden) geprogrammeerd: software die het mogelijk maakte om een Vragenbank op te zetten en real-time tentamens af te nemen. Egel bediende naast de toenmalige Rijksuniversiteit Leiden nog een aantal andere instellingen.

OPRICHTING VAN TOKO BV

De lancering van Egel sloeg in als een bom. Om de almaar groeiende interesse in en vraag naar het product tegemoet te komen, werd in 1999 besloten om de licentierechten van Egel exclusief over te dragen aan de firma Toko bv. Onder de gebruikers van Egel bevinden zich onder andere regionale opleidingscentra, opleidingen voor rijinstructeurs en medische instellingen.
Naast de ontwikkeling van Egel en de daarbij behorende dienstverlening, heeft Toko bv zich in de loop der jaren eveneens gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe hardware- en softwarematige toepassingen voor gebruik in het onderwijs.

Copyright © Toko bv 1999-2016. Huis te Landelaan 294, 2283SP Rijswijk.
Home   |   Sitemap