Home   |   Contact   |   Log in
Toko bv - Toetsing Kwaliteit Onderwijs

U bent hier: Home > Producten > Egel 5.0 > Egel Vraagtypen > Dynamische Vragenreeks

EGEL VRAAGTYPEN

DYNAMISCHE VRAGENREEKS

Voor tentamens die bedoeld zijn om praktijksituaties te simuleren, zijn meerkeuzevragen eigenlijk niet geschikt. Voorbeeld: bij een medisch examen dient een kandidaat eerst een diagnose te stellen en vervolgens een medicijn voor te schrijven. Of hij het juiste medicijn heeft voorgeschreven, is geheel afhankelijk van de door hem gestelde diagnose. Voor dit doel ontwikkelde Toko bv de Dynamische Vragenreeks: een serie met elkaar samenhangende meerkeuzevragen, waarbij de antwoorden van de kandidaat het verloop van de casus beïnvloeden.

Het ontwerpen van een Dynamische Vragenreeks is een lastige opgave, omdat alle mogelijke ‘routes’ door de casus in kaart moeten worden gebracht. Voor een Dynamische Vragenreeks van drie vragen met elk drie antwoordmogelijkheden bestaan er in totaal 27 verschillende routes (1a-2a-3a, 1a-2a-3b, 1a-2a-3c, 1a-2b-3a, enz.). Voor al deze routes moet u bedenken welke vraag de kandidaat op welk moment voorgeschoteld moet krijgen en welke antwoorden op die vraag gezien de context van de casus juist zijn.

Als de ontwerpfase eenmaal achter de rug is kunt u de Dynamische Vragenreeks in Egel Docent heel eenvoudig invoeren. Eerst maakt u de afzonderlijke meerkeuzevragen aan. Als u dezelfde vraag in meerdere ‘routes’ wilt plaatsen, kunt u deze vraag kopiëren. U opent vervolgens de vraag die u als eerste vraag in de reeks wilt opnemen en klikt op ‘Stel casus samen’. In het casusscherm kunt u nu de gewenste structuur in de Dynamische Vragenreeks aanbrengen door meerkeuzevragen uit de rechter listbox te slepen naar de juiste positie in de casus. U kunt per antwoordmogelijkheid een deelscore instellen, zodat een antwoord ook ‘meer of minder’ goed kan zijn.

Copyright © Toko bv 1999-2016. Huis te Landelaan 294, 2283SP Rijswijk.
Home   |   Sitemap